''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''
''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''

''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''

İSLAM BİRLİĞİ

Şecere-i Melune (# شجره_ملعونه) başlığını en popüler hashtagler arasında...

 

   Billboardlarda Ayetullah imam Hamanei'nin Sözleri                                                                                                                                                                                 

      

           

   Şecere-i Melune (# شجره_ملعونه) başlığını en popüler hashtagler arasında        

 

 






bismillahirrahmanirrahim



Uluslararası Kuruluşlara Ümit Bağlayanlar...

Amerika ve Suudi Arabistan'ı destekleyen ülkeler Suudilerin cinayetlerine ortaktır...



Bu sabah Mina ve Mescid-i Haram şehitlerinin yakınlarıyla görüşen Ayetullah imam Hamanei, Suudilerin bu elim hadisedeki ihmalinin Şecere-i Melune'nin (lanetlenmiş soy) Haremeyn-i Şerifeyn'i yönetmedeki liyakatsizliğini bir kez daha ispatladığını vurguladı.

 

Ayetullah imam Hamanei'nin konuşmasının satır başları;

 

- Suudi yöneticiler eğer doğru söylüyorlarsa ve gerçekten de bu olayda hiçbir suçları yoksa İslami ve uluslararası inceleme heyetinin olayın içyüzünü yakından incelemesine ve olayı aydınlatmasına izin versinler.

 

- Mina faciasında hacıların ibadet esnasında susuz ve güneşin altında hayatını kaybetmesi derinden üzücü ve asla unutulmayacak bir olaydır. Bu olayın var olan siyasi, sosyal, ahlaki ve boyutları da asla unutulmamalıdır.

 

- Yaklaşık yedi bin hacının Mina faciasında şehit olmasına rağmen diğer ülkelerin bu acı ve ağır olay karşısında neden sessiz kaldığı anlaşılır gibi değil. Böylesi zor ve acı olaylar karşısında duyarlı olmamak, İslam Dünyası için gerçek bir musibettir.

 

- Suudi yetkililerin hatta bir özür bile dilememeleri onların ahlaksızlığının boyutunu göstermektedir. Hatta bu olayda bir kasıt olmasa bile büyük bir ihmal ve liyakatsizlik siyasi bir iktidar için suç sayılır. Benzer olayların tekrarlanmayacağının bir garantisi var mı?

 

- Olayın aslı şudur; Suudiler, İslam aleminde nefret edilen bir gruptur ve onlardan bazıları bilerek ve bazıları ise bilmeyerek Müslümanlara düşmanlıkla meşguller. Müslümanlar, Suudilerin karşısında dikilmeli ve Amerika ve İngiltere gibi habis liderlerinden uzak durmalıdır.

 

- İran halkı Suudi hanedanın cehaleti ve sapkınlığı karşısında cesurca direnmiş, Kur'an menşeli hak duruşunu gururla dile getirmiştir. Diğer milletler ve ülkeler de Suudilerle cesurca mücadele etmelidir.

 

-Mina faciasının diğer bir boyutu ise insan hakları savunucusu olduğunu iddia edenlerin ölümcül sessizliğidir. Bir hükümetin görevini yerine getirmedeki ihmali ve yaklaşık 7 bin masum insanın hayatını kaybetmesi karşısında tam anlamıyla sessiz kalınması, uluslararası insan hakları savunucuları olduğunu iddia edenlerin sahte yüzlerini ortaya çıkarmıştır. Uluslararası kuruluşlara ümit bağlayanlar bu olaydan ders çıkarmalı ve ibret almalıdır.

 

-Suudiler,  Amerika'nın desteği ile apaçık bir şekilde Müslümanların karşısında durmakta. Yemen'de, Suriye'de, Irak'ta ve Bahreyn'de kan dökmekteler. Bu nedenle Amerika ve Suudi Arabistan'ı destekleyen ülkeler Suudilerin cinayetlerine ortaktır.

 

Ehlader HABER


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.