''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''
''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''

''İslam Dünyası Birlik ve Vahdet İçinde Yaşamalı''

İSLAM BİRLİĞİ

Ayetullah Hamanei ve Sipahilerin görüşmesinin detayları;

  

 

 

 

 

 

Ayetullah Hamanei, Fars Kِrfezi'nde İran karasularını ihlal eden ABD'li askerleri gözaltına alan Sipahileri kabul etmiş, görüşmede Sipahileri takdir etmiş ve Sipahilerin yaptığı hareket çok cesurca ve yerinde olduğunu söylemişti.

Ayetullah Hamanei ayrıca "Bu olayı ilahi takdir olarak nitelemek gerekir. İlahi takdir, Amerikalıları İran karasularına çekti ve Sipahilerce o vaziyette elleri başlarının üstünde alınmalarına vesile oldu" demişti.

Ayetullah Hamanei ve Sipahilerin görüşmesinin detayları;

"Misafirler, ülkenin güney sınırındandı. Yeşil üniformalı misafirler. Hem korudukları bölge hem de kırmızıçizgileri deniz suları olan misafirler. Attıkları tokadın sesi hala dünyanın süper güçlerinin kulağında ve medyanın manşetlerinde olan misafirler.

 

Rehberleri misafirlerine şöyle hitap ediyordu;

"Bu aziz insanların denizlerimizde saldırgan düşmana karşı gösterdiği cesaret, kendi kimliklerini ve gücünü ortaya koymuştur. Kendilerine teşekkür etme fırsatı bulamamıştık ve gerçekten çok doğru bir iş yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Düşman bizim deniz sınırlarımızı ihlal etmiş, bu cesur adamlarda onları esir almıştır..."

Her türlü mütecaviz saldırıda düşmanın yüzünü kızartmak için Fars Körfezi'ni kavuran güneşin altında elleri ve yüzleri bronzlaşmış insanların katıldığı cemaat namazı sona erdi. Sırasıyla kendilerini tanıtıyorlar. Komutanlardan birisi kendinden emin bir ifadeyle;

"Düşmanın savaş gemileri, dalgıçları ve uçakları bizi hedef almış durumda. Biz ise ufak bir hata yapmalarını bekliyoruz. İşte o an...!" diyor.

Sıra diğerinde. Yüzünde tatlı bir tebessüm ve gözlerindeki etkileyici gururla şöyle diyor;

"Helikopterle Amerikalı askerlerin 500 metreye kadar yakınına gittik. Afallamışlardı ve hiçbir şey yapamazlardı."

Ayetullah Hamanei'nin razı olduğunu gösteren gülümsemesi onu da razı etmişti.

Bir sonraki asker, Amerikalı askerlerin nasıl tedirgin olduğunu hatta korktuğunu anlatıyordu;

"Ben 31 yıldır bu ülkeye hizmet ediyorum. (Yabancılar) ABD askerlerini olduklarından çok daha güçlü tanıttılar(!). Ama fiziksel güçleri yerinde olmalarına ve gerekli eğitimi almalarına rağmen bizim askerlerimizin karşısında nasıl korkuya kapıldıklarını kendi gözlerimle gördüm."

Ayetullah Hamanei, o manalı sözleri tekrarlıyordu;

"Korkmaları da gerekir! Siz de olup ta onlarda olmayan şey; inandığınızı ve güvendiğiniz Allah'ınız."

Derya gönüllü Sipahiler, Hollywood'un yarattığı yenilmez ABD komandolarını Allah'ın yardımı ile bir karikatüre dönüştürmüştü!

Sıra ABD'li askerlerin yakalanmasına ait fotoğraflarda gözüken ve tüm dünyanın yüzünü gördüğü İranlı Sipahideydi. Hani Amerikalı askerlerin bir odada oturduğunu gösteren o fotoğraftaki komutan; Komutan Fedavi. Dört dil bildiğini söylüyor. Güçlü ve otoriter bir ses tonuyla Amerikalı askerlerle konuştuğunu ve gereken cevabı verdiğini söylüyor. Ayetullah Hamanei'nin yüzünde bir tebessüm ve o etkileyici gülümsemesinin yansıdığı bir hatıra fotoğrafı.

Sıra, yaş olarak en geç Sipahide;

"Amerikalı askerleri 20 dakika Farsça konuşturduk. Ve söylediklerimizi yapmadıkları sürece hiçbir isteklerini yerine getirmeyeceğimizi söyledik. Söylediklerimize itaat etmeye mecbur kaldılar. Burası Fars Körfezi işte!"

 

Ve yüzü sıcağın etkisiyle iyice bronzlaşmış Türk sipahi. Olay günü Amerikalı askerlerin yanına giden ilk asker. "Askerlerin yanına gidince hiçbir karşılık vermeden ellerini başlarının üzerine koyup teslim oldular" diyor.

Bir sonraki genç Sipahi henüz sözlerine başlamadan uyanıklık ediyor ve istediğini dile getiriyor! Ayetullah Hamanei'nin boyundaki Poşu'yu istiyor ve Ayetullah Hamanei, poşunun kendisine verilmesini söylüyor. Bir diğeri tesbihini istiyor. Başka biri ise sadece dua talep ediyor.